cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configurator

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello All,

 

I created a mill_5Ax_fanuc_post postprocessor in Post Configurator. I did nothing to the processor in the Post Configurator dialog. When tried to post process an operation using this processor, it always shows a message as attached. It says the error comes from Event: MOM_first_tool, but there is no such event in the corresponding .tcl file. I couldn't find such a configuration object in the Post Configurator dialog either. Does anyone have any ideas about this error? The level of my license is Advanced.

 

Error.PNG

 

Thanks,

Kai

5 REPLIES

Betreff: Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configura

Solution Partner Experimenter Solution Partner Experimenter
Solution Partner Experimenter

Hello Kai,

 

Can you please provide the NX-logfile.

Also the Post can help to analyse it, if this possible to share.
Only with the error message is a statement here difficult.

 

Thanks,

Uwe

Betreff: Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configura

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello Uwe,

 

Thanks for you reply. I just created a new postprocessor with post configurator, and didn't do any change to it. I am still trying to figure out how to use the post configurator.

 

Please find the log file and the post attached.

 

Thanks,

Kai

Betreff: Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configura

Solution Partner Experimenter Solution Partner Experimenter
Solution Partner Experimenter

Hello Kai,

 

THX to support this data.

I found now the Bug. The reason is, the Post is driven by an inch part in your case.

 

I expanded the limits e.g. :

 

  ADDRESS Z
  {
      FORMAT      Coordinate
      FORCE       off
      MAX         9999999.999 Abort
      MIN         -9999999.999 Abort
      LEADER      [$mom_sys_leader(Z)]
  }

 

The error was driven by the incoming value, which is converted wrong:

ADDRESS:Z, Maximum is 99999.999000, this value is 2539997.460000

 

I add the changed file to this entry, please overwrite your existing file located at ..\sim08_mill_5ax_fanuc_post\Controller\ with the attached file.

So your post shoud be run.

 

We will correct this for the upcoming libraries.

 

Thanks,

Uwe

Betreff: Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configura

Valued Contributor
Valued Contributor

Thanks, Uwe. It works now.

 

Kai

Betreff: Error When Post Processing an Operation Using the PostProcessor Created with Post Configura

Esteemed Contributor
Esteemed Contributor

Just as a general note, anytime you see the "error in do_event" text in a message when posting, you need to look into the NX log file (NX10: Menu -> Help -> Log file, or do as I do and put it on a border bar, as I use it so much) to see what the *real* error is.

 

 

Ken Akerboom Sr CAx Systems Engr, Moog, Inc.
Production: NX10.0.3.5 MP5 + patch/TC11.2
I'd rather be e-steemed than e-diseaseled


Learn online





Solution Information