cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Grooving-Tools from Setup to CAM are wrong

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello! I have a real problem with grooving-tools. I have grooving-tools with real graphic-files in background. This grooving-tools I've integrated in my setup with two tracking-points, each on a virtuell corner. The tracking-points was set manuelly by me, not from the trackpoint_database.dat. It looks perfect:

 

2015-11-21 07_21_00-Aesli Br4.0 R0.4 Vk25 Et4.8 Wp,25x25,Ghml 25 T06 01.png

 

2015-11-21 07_21_51-Aesli Br4.0 R0.4 Vk25 Et4.8 Wp,25x25,Ghml 25 T06 01.png

 

If I use this setup-template to create my CAM-Part with "File new" the tools come out of the setup but the tracking-points unfortunately are wrong:

 

2015-11-21 07_27_12-Aesli Br4.0 R0.4 Vk25 Et4.8 Wp,25x25,Ghml 25 T06 01.png

 

2015-11-21 07_28_09-Aesli Br4.0 R0.4 Vk25 Et4.8 Wp,25x25,Ghml 25 T06 01.png

 

Were does this come from? What I do wrong?

I also can't repair the tracking-points they are brocken.

I've tested it with NX8.5.3.3. MP10

 

In NX10.0.2 I have a different problem: There I can't set the tracking-points like in NX8.5 to the virtuell corner... I think there is an even bigger problem.

 

Another note: If I create this tool in my CAM-file then I can set the tracking-points like they are in the setup-file and they work.

 

Thank you for your help.

 

Werner

3 REPLIES

Re: Grooving-Tools from Setup to CAM are wrong

Can you try this (or have GTAC try it) in NX 10.0.3?

If it's still a problem, then please log a PR in the system so that we can look at it.

 

Mark Rief
Retired Siemens

Re: Grooving-Tools from Setup to CAM are wrong

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello Mark!

 

I just have installed NX10.0.3 and tested it. What can I say? Everything is OK.

First I can set the tracking-points in the setup-file how I could do it in NX8.5

Second the tracking-points in my CAM-Part are identical like in the setup-file.

Please no more changes in this respect. Smiley Wink

 

Is there a MP for NX8.5 to fix the problem? I've MP10, there the problem from Setup to CAM exists.

 

Thank you.

 

Werner

Re: Grooving-Tools from Setup to CAM are wrong


jobe wrote:

Hello Mark!

 

I just have installed NX10.0.3 and tested it. What can I say? Everything is OK.

First I can set the tracking-points in the setup-file how I could do it in NX8.5

Second the tracking-points in my CAM-Part are identical like in the setup-file.

Please no more changes in this respect. Smiley Wink

 

Is there a MP for NX8.5 to fix the problem? I've MP10, there the problem from Setup to CAM exists.

 

Thank you.

 

Werner


Glad to know it's fixed in 10.0.3 - I remember a few issues in that area.

 

I don't recall the PR number, so I can't check easily check that.
In a couple weeks you can try MP11, the last MP for 8.5.3.

Mark Rief
Retired Siemens

Learn online





Solution Information