cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem When Post Processing an Optimized Program Group

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello there,

 

I run into a problem when trying to post process an optimized program group (below).

 

Problem 1:

 

Tool.PNG

 

As can be seen in the above picture, under the program group of CHMFRMILL_OP1, there is operation CHAMFER, several S1H_CHM_L and S1H_CHM_M. After optimizing the group, all the operations except CHAMFER were optimized and an optimization group OPTIMIZED_NC_4 was created. See the operations below. The first picture is operation CHAMFER, the second is the optimized group.

 

ChamferOutside.PNG

ChamferHole.PNG

 

When I postprocessed the group, I can see a tool change between operation CHAMFER and OPTIMIZED_NC_4, although all the operations under this program group use the same tool. This happended even when I posted with OOTB post processor.

 

Any ideas?

 

Thanks,

Kai

 

 

2 REPLIES

Re: Problem When Post Processing an Optimized Program Group

Valued Contributor
Valued Contributor

And the weird thing is that for the OPTIMIZED_NC_4 operation, "Auto Tool Change" and "First Move" were run.

Re: Problem When Post Processing an Optimized Program Group

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Kai,

 

Our expert on this topic is on vacation this week and next.

I suggest that you either create an IR for this so that we can take a look.

 

Tom van 't Erve

NX CAM Development

 

Learn online





Solution Information