cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

lathe grooving operation leaving stock

Pioneer
Pioneer

I'm using NX9.0. When I create a grooving operation, it's leaving a few thou of stock. I checked all the stock settings I could find and they're set to 0. Thanks for any suggestions!

 

The GOTO line here should say 2.499, and you can see air under the tool.groove1.JPG

 

Here's the stock setting menu:

groove2.JPG

4 REPLIES

Re: lathe grooving operation leaving stock

Esteemed Contributor
Esteemed Contributor

Turn off the 3D solid & display the spun section (make sure it is correct).

Is cleanup turned on or off?

Profile stock?

Could be a bug you need to report to GTAC.

 

Ken Akerboom Sr CAx Systems Engr, Moog, Inc.
Production: NX10.0.3.5 MP5 + patch/TC11.2
I'd rather be e-steemed than e-diseaseled


Re: lathe grooving operation leaving stock

Pioneer
Pioneer

Thanks for the suggestions. Everything looks ok, though. Spun section measure correctly. Cleanup is set to down only; changing it to none didn't seem to change anything, though. Additional profiling is unchecked profile stock is set to 0 in cutting parameters.

Re: lathe grooving operation leaving stock

PLM World Member Creator PLM World Member Creator
PLM World Member Creator

How about changing your Intol/Outtol to a tighter value?  

Re: lathe grooving operation leaving stock

PLM World Member Phenom PLM World Member Phenom
PLM World Member Phenom

Where are you tracking the tool?

 

Did you measure from the tool to the part?

 

I have seen where the tool path replay "looks" questionable but the output is correct.

John Joyce, Manufacturing Engineer,
Senior Aerospace Connecticut
www.senioraeroct.com
Production: NX10.0.3.5, Vericut 8.0.3
Development: Tcl/Tk
Testing: NX11.0.2.7

Learn online





Solution Information