Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Experimenter
Experimenter

Hello to all,

 

i want to connect Process Simulate with OPC UA but it fails. When I add a new OPC UA connection and insert the Server Endpoint URL, a message box appear with 'Connection failed'. When I check the connection in OPC Scout V10, the connection status is good.

I use PS 14.1 on Windows 10.

 

Can anybody help me?

 

Please find attached screenshots of the connection status in OPC Scout V10 and the message box with die error in PS.

 

Thx,

Christian

7 REPLIES
Highlighted

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator

Try with Process Simulate 14.0, that will be ok.

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Hello,

 

14.0 will not fix this problem.

We analyzed this issue in GTAC and it is more related to the specific OPC UA that is used in combination with WIN10.

On WIN7 everything works fine.

R&D is working on it.

 

Best regards

Patrick

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator

 It's a little strange, On Win7 X64 , I  test PS14.1 with OPC UA,but  failed,When I change the PS to  versiion 14.0, it works fine.

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Siemens Experimenter Siemens Experimenter
Siemens Experimenter
I ran into the same problem. It is a bug in PS 14.1. It was fixed for me in PS 14.1.1

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Experimenter
Experimenter

I updated PS 14.1 to 14.1.1 but i still have the same problem. But now i don't have a connection in OPC Scout V10

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Siemens Experimenter Siemens Experimenter
Siemens Experimenter
Are you sure the OPC server is running? If OPC Scout isn't able to find the server then PS won't be able to either.

Re: Connection Process Simulate 14.1 with OPC UA failed

Experimenter
Experimenter

Yeah I'm sure the OPC Server is running. I checked it with the Communication Settings software tool. I put a screenshot in the attachment.