Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Color difference between solidedge and JT

Creator
Creator

Hello Everyone,

 

I exported the model from solidedge ST8 to a JT model, But the color seems not.

Those two parts are the same, from one assembly. What is the reason?

thank you in advance!

 

regards

Hunter1.png2.png

 

 

6 REPLIES

Re: Color difference between solidedge and JT

Siemens Legend Siemens Legend
Siemens Legend

Hi Hunter,

 

Can you provide some additional information. 

 

What version of SolidEdge ST8 do you have, specifically - ST8 OOB or patched to an MP, like MP6, MP7, etc?

What version of JT2Go are you using?

What version of JT file did you export your data as?

Is it possible for you to provide the JT file(s) for me to look into?

 

Thanks,

Rick

 

 

 

Re: Color difference between solidedge and JT

Creator
Creator

Hi Rick

 

Thank you for you reply.

I'm using ST8 MP7 and JT2GO 10.1.5

See export setting below:

Option.png

 

regards

Hunter

Re: Color difference between solidedge and JT

Creator
Creator
didn't know how to upload the model...

Re: Color difference between solidedge and JT

Creator
Creator

Hi Rick

 

Here is the JT file.

 

thanks

Hunter

Re: Color difference between solidedge and JT

Creator
Creator

Hello

 

I have tried this with one part, and I found if I give one part a color and another one with none or part style, then the one without color shows gray...if I give all parts color, it shows correctly, or if I don't give them color, it also shows correctly.

Is it true about JT2GO???

 

Thanks and regards

Hunter

Re: Color difference between solidedge and JT

Siemens Legend Siemens Legend
Siemens Legend

Thanks Hunter,

 

My guess is, that there may be a problem with the translator that is exporting the data out of SolidEdge.  I tested the files you gave me in JT2Go 10.1.5 and 11.2.2 and also in Teamcenter Visualization 10.1 (which JT2Go 10.1.x is based on).  The files all show up as you have described.  I would send all of the information you have posted here to the SolidEdge team to see if they can provide guidance on what you are seeing.  I do not believe the problem is with the viewing solution, but in how it is being exported out of SolidEdge.

 

Rick