Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Assembly Constraint names disappear

Valued Contributor
Valued Contributor

Hi,

 

can anyone advise, what is the reason of the following behaviour:

An assembly opened on one computer opens correctly, except that assembly constraints appear without names (only icons). The same assembly opened on another machine, shows the constraints with names. The problem persists, after NX/machine restart.

It seems to me to be a bug, but maybe I miss something in 'Load Options'.

 

thanks

 

WZ

13 REPLIES 13

Re: Assembly Constraint names disappear

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Compare the "show object names" option between the 2 computers (menu -> preferences -> visualization -> names/borders -> show object names).

Re: Assembly Constraint names disappear

Siemens Esteemed Contributor Siemens Esteemed Contributor
Siemens Esteemed Contributor

@cowski1 - 'Show Object Names' appears to be a part setting, so I would expect both workstations to show the same display.

 

@WZ - "the assembly constraints appear without names (only icons)".  Is this in the Graphics Display or the Constraint (or Assembly) Navigator?  Can you upload a screenshot?

 

Regards, Ben

Re: Assembly Constraint names disappear

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

@BenBroad Good point, I forgot about that.

Re: Assembly Constraint names disappear

Valued Contributor
Valued Contributor

Hi,

 

the assembly constraints in assembly navigator look like this:

assy_cons.jpg

The constraints in Constraint Navigator look OK.

 

Thanks!

Re: Assembly Constraint names disappear

Siemens Esteemed Contributor Siemens Esteemed Contributor
Siemens Esteemed Contributor

Hi @WZ,

 

That doesn't look right.  I've looked through our database of issues and don't see anything similar that has been reported. It can't be navigator properties as it would also affect the Constraints Navigator.  It's almost as though the ANT registry settings are messed up.  I also noticed that you have a constraints group as a top node - how did you accomplish that?

 Screenshot - 6_6_2018 , 8_39_28 AM.png

 

Do any other assemblies show this same behavior on the problem workstation?

 

Regards, Ben

 

Re: Assembly Constraint names disappear

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Ben, that's a component pattern folder not a constraints group.

Regards,
Abe

Re: Assembly Constraint names disappear

Siemens Esteemed Contributor Siemens Esteemed Contributor
Siemens Esteemed Contributor
Ah yes. Well spotted Abe.

Re: Assembly Constraint names disappear

Valued Contributor
Valued Contributor

@BenBroad- thanks for your answer and search for similar issues. I can't check it now, how other assemblies behave on this machine. I suppose they behave normally. I had similar issue some time ago (on NX 8), and only one model was affected. When we will have access to this machine again, we will try to re-install NX. I'll post the result here.

 

regards

 

WZ

Re: Assembly Constraint names disappear

Valued Contributor
Valued Contributor

BTW could you please provide short explanation, what ANT registry is? Just for curiosity... Smiley Tongue