Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NX Assembly colours/glitchy

Experimenter
Experimenter

Hey

When i am performing an assembly in Siemens (new here btw) the objects come in with different colours, polygon surfaces, and are really glitchy when moving around?

Is it because of my graphics or do i not have proper settings

Thanks

Steve

7 REPLIES

Re: NX Assembly colours/glitchy

Solution Partner Legend Solution Partner Legend
Solution Partner Legend

Hi,

 

Is this model an imported model?

Try changing the reference set of the model, in the assembly navigator right click an object and choose replace reference set.

 

Regards,

Sen

Re: NX Assembly colours/glitchy

Experimenter
Experimenter

Hey

I have done that and switched each part to Model, entire part, etc.

I is not imported the parts were all individual parts than were added into an assembly.

 

I tried with some other simpler parts I have created and it seems as soon as I add two parts to an assembly - all these colors start to appear and face are missing

Re: NX Assembly colours/glitchy

Solution Partner Legend Solution Partner Legend
Solution Partner Legend

Hi,

 

This is strange.

You also said that maybe because of your graphics.

What do you mean? what is your current graphics?

 

Regards,

Sen

Re: NX Assembly colours/glitchy

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Just thought that you should know that over on Eng-Tips the OP reported that he was using a laptop with low end graphics.

John R. Baker, P.E. (ret)
EX-Product 'Evangelist'
Irvine, CA

Re: NX Assembly colours/glitchy

Experimenter
Experimenter

Simply an ACer m5-581T laptop with Intel Graphics 4000

Re: NX Assembly colours/glitchy

Solution Partner Legend Solution Partner Legend
Solution Partner Legend
I know someone who is also using Acer m5-581T, this should work just fine.
Highlighted

Re: NX Assembly colours/glitchy

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Maybe try tuning your graphics card:-

Start NX and open a new part file.

Preferences->Visualization Performance Preferences->General Graphics:

 press Evaluate Graphics Performance

let it run, when finished close NX

Restart NX and try your part again.

 

Steve V