No Templates & Options Not Available

N/A
Just loaded the latest version (V100) on my home computer (running Vista Home Premium) and attempting to load a .dwg file that I'd brought home to work on. I'm unable to open the file because after selecting it I'm then presented with the New dialog where absolutely no templates are being displayed (I do have the standard tabs - but each one is empty). I thought that perhaps the program thought I was using some custom file setup, so I attempted to bring up the Solid Edge Options applet -- but it's greyed out and non-selectable as well. Can anyone tell me what's going on, and how to resolve it?
3 REPLIES

Re: No Templates & Options Not Available

N/A
This is a problem with Vista due to it's use of a "virtual store" to
represent the protected install folder. To fix the problem, find the
delivered templates and copy them to another folder but don't put them in
the "Program Files" folder. Then in Solid Edge, go to the Options and on
the File Locations section page, specify the new location in the User
Templates line.
--
Ken
http://grundey.blogspot.com
"steve.blake@charter.net"
wrote in message
news:steve.blakecharter.net.40l97z@noreply.bbsnotes.ugs.com...
>
> Just loaded the latest version (V100) on my home computer (running Vista
> Home Premium) and attempting to load a .dwg file that I'd brought home
> to work on. I'm unable to open the file because after selecting it I'm
> then presented with the New dialog where absolutely no templates are
> being displayed (I do have the standard tabs - but each one is empty). I
> thought that perhaps the program thought I was using some custom file
> setup, so I attempted to bring up the Solid Edge Options applet -- but
> it's greyed out and non-selectable as well. Can anyone tell me what's
> going on, and how to resolve it?
>
>
> --
> steve.blake@charter.net
> ------------------------------------------------------------------------
> steve.blake@charter.net's Profile:
> http://bbsnotes.ugs.com/vbulletin/member.php?userid=164438
> View this thread: http://bbsnotes.ugs.com/vbulletin/showthread.php?t=40123
>


Re: No Templates & Options Not Available

N/A
Ken, thank you for your response. Actually I found that by editing the properties for the menu selection which launches Solid Edge and selecting "Run this program as an Administrator" under Privilege Level, even though my account is an administrator account, fixed the problem. I've now got all the standard templates that I expected to find. I'd tried your recommendation as I ran across it in a related post... but alas it didn't work. That's what drove me to try digging a little deeper and led to my resolution. Interestingly enough, the Options button remained greyed out until I loaded a drawing - it then becomes available.

Re: No Templates & Options Not Available

N/A
Hi Steve

Thanks for posting your problem and solution. Had same issue, and your solution to invoke opening as an administrator seems to have fixed my missing template issue as well.

Paul