Reply

Assembly based item numbers - bug ?

[ Edited ]

Using ST7.

I have an assembly containing 4 different configurations of an alternate position assembly.

When I define the item numbers I am forced to give each configuration a different number.

When I go to the drawing and balloon them I get 4 different item numbers.

However, the parts list correctly shows 1 item with a quantity of 4.

 

This cannot be correct.

 

Edit: I am also forced to assign item numbers for parts that I have set to exclude from parts lists.

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.
8 REPLIES

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

Hi @beachcomber,

 

 

 

no, I cann't reproduce this here, but I'm using ST9.

 

For me it sounds like You havn't an alternate position assembly but a real family of assembly.

If I create a familiy of assembly then I see all familiy members in the property table.

20161011_1440.PNG20161011_1441.PNG



regards
Wolfgang

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

@hawcad

Thanks for that, but it is definitely an alternate position assembly - the parts list works correctly.

We have a workstation loaded with ST9 and I have just copied all the files over to that.

The problem still exists.

I will try removing the assembly item numbers and start again with them on ST9 - see if that works.

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

[ Edited ]

@hawcad

Just re-created the alternate position assemblies in ST9 and it is still the same - when I place each one into another assembly I get different item numbers.

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

[ Edited ]

@hawcad

Just had a closer look at your images - they appear to show the item numbers for each part in the alternate assembly member - not the item number of the assembly member when placed in a higher level assembly.

That is where the problem exists.

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

@beachcomber

 

 

Hi, Yes have seen!

 

This IMHO really seems to be a bug.

 

Although this only is an alternate position there are different item numbers and balloons accordingly

 



regards
Wolfgang

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

@hawcad

Thanks, I will report this as a problem.

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.

Betreff: Assembly based item numbers - bug ?

IR 7864870: Alternate Position Item Numbering

HP Z420 16GB RAM
Quadro K4000
ST7 MP10 on Windows 7 Pro 64.

Re: Assembly based item numbers - bug ?

I understand that you have problem to have connected/linked part numbers from ballon and number you have in head letter. If that is case, you just need to be sure about one thing:

 

1. Ballon - link to parts list  - make it active/checked

 

Hope that will help.

 

Regards