Cam Express(ST7) icon not active after install NX11

Solution Partner Experimenter Solution Partner Experimenter
Solution Partner Experimenter

Hi All

Now I use Solid Edge ST7 and NX10 for Cam Express.

After I install update NX11. Cam Express icon not active.

If I uninstall NX11. Cam Express icon can use and work.

How to setting Solid Edge use use default with NX10 Cam Express?

Please advise me.

Thank you.

Windows 7

4 REPLIES

Re: Cam Express(ST7) icon not active after install NX11

Solution Partner Phenom Solution Partner Phenom
Solution Partner Phenom

Go to the GTAC downloads area where you get Solid Edge updates and download plmxmlAdapterSE70.dll for your exact version.

Replace the plmxmlAdapterSE70.dll in your NX installation with that one.

 

Not 100% sure if 11 and 7 will be compatible though.

LMGi
www.TLMGi.com

Re: Cam Express(ST7) icon not active after install NX11

Solution Partner Experimenter Solution Partner Experimenter
Solution Partner Experimenter

Hi Jason

Thank you for your advise.

I'll try it.

 

Re: Cam Express(ST7) icon not active after install NX11

Legend
Legend

I haven't used CAM Express for a few years, but my experience was that it took some time for them to make a new version work with the SE cam express button. One time it worked for parts but not assembly for a long time. I think you can always open the SE part from NX part open dialog or drag and drop it into an open NX window.

Using SE since V12, 2002

Re: Cam Express(ST7) icon not active after install NX11

Solution Partner Phenom Solution Partner Phenom
Solution Partner Phenom

Hi,

for NX11 CAM Express to work with ST7 you should do following:

  1. Open a cmd prompt window as administrator
  2. go to folder ..\NX11\NXBIN\
  3. register dll file using command: regsvr32 NXCam_64.dll

Hope this helps.

 

Ota