Reply
Solved! Go to solution

Dotted alignment lines not showing in sketch

For some reason I have lost the ability to align items when moving while drawing in Draft. I should be able to hover over an entity and dotted lines will confirm whether I am aligned to that entity, it's worked that way for years....

 

Now, no matter what I try, those lines are gone. I've hunted through all the icons wondering if I've shut something off, but I can't find anything that reactivates them.

 

Does anyone know how to get them turned back on?

 

Solid Edge ST8 - Draft

5 REPLIES

Re: Dotted alignment lines not showing in sketch

Alignment indicator is probably off.

 

alignmentindicator.PNG

Bruce Shand
ST9 MP8 - Insight - Win10 - K4200

Re: Dotted alignment lines not showing in sketch

Hi,

 

Thanks for the reply. That icon is not showing on ST8.

 

 

Solution
Solution
Accepted by MLombard (Retired)
‎01-31-2017 10:56 AM

Re: Dotted alignment lines not showing in sketch

[ Edited ]

Do a command search for "alignment". I might have added it to the ribbon. Look in "all commands" in the ribbon customization dialog.

Bruce Shand
ST9 MP8 - Insight - Win10 - K4200
Solution
Solution
Accepted by topic author Tim_W
‎01-30-2017 09:38 AM

Re: Dotted alignment lines not showing in sketch

Found the icon, in ST8 it is on the Home tab, hiding on the far right...

Re: Dotted alignment lines not showing in sketch

Good deal. You can mark this as solved.

Bruce Shand
ST9 MP8 - Insight - Win10 - K4200