Reply

Part painter not working correctly after st9 upgrade.

So when using part painter it will change the color of the first face I pick but only the first face if I pick multiples. I can keep on picking faces but none will change color. If i save and close then re-open the faces will be changed. So in order to keep track of the colored faces I have to keep saving and re-opening. Any ideas?

6 REPLIES

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

Hi @JustBillme, I had the same problem when ST9 was released. You can check if you have installed the MP5 and the last GPU driver realesed. 

 

https://community.plm.automation.siemens.com/t5/Solid-Edge-Forum/Solid-Edge-ST9-Maintenance-Pack-5-A...

 

Most of the problems like yours are generated by old versions of SE or GPU drivers.

 

I hope you can solve simply,

Giorgio

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

Yes I updated yesterday. I haven't checked the graphics driver though. I will do that directly.

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

Are there graphics drivers for win 10? If so I'm just blind.

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

Depends on how old your PC is and what graphics brand/model you have.


Thanks,
Ken

Production: ST9 MP7
Testing: ST10

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

My card is an NVidia Quattro 4000.

Re: Part painter not working correctly after st9 upgrade.

If is is a Quadro FX 4000, it was released in 2004 making it 13 years old and therefore is not supported on Windows 10.

 

If it is a Quadro K4000 or a P4000, then there is a current driver for Windows 10 on the NVIDIA Support site.


Thanks,
Ken

Production: ST9 MP7
Testing: ST10