Problem in startup screen ST8

Experimenter
Experimenter

Can someone help me with this problem?

 

When I start Solid edge ST8 I see this.

 

screenshot1.png

 The template list is empty.

 

screenshot2.png

 Then I create a new list als below.

 

screenshot3.png

 Then I hit OK and de list is created but not visible for me (over and over again)

 

screenshot4.png


My apologise for the bad english (main language: Dutch)

 

 

5 REPLIES

Betreff: Problem in startup screen ST8

Phenom
Phenom

Hi,



could be a rights problem.

 

Is UAC turned OFF?

Do You have/had admin right when installing?

Do You have appropriate rights for the default template dierctory path of SE?

This normally is at the C: drive whihc could be an access limitation for standard users.

 

Change UAC, install SE again, maybe using a different install directory at a different disc or partition.

 

 

 



regards
Wolfgang

Betreff: Problem in startup screen ST8

Experimenter
Experimenter

screenshot5.png

 

 

This is de Value of the UAC.
De awnser on the other questions is Yes.

Re: Problem in startup screen ST8

Solution Partner Phenom Solution Partner Phenom
Solution Partner Phenom

Hi,

try delete file NewFileDefaultList.xml in this folder:

c:\Users\USERPROFILE\AppData\Roaming\Unigraphics Solutions\Solid Edge\Version 108\

 

You may create a backup before deleting the file.

Then restart SE and see if it helps.

 

Ota

Re: Problem in startup screen ST8

Experimenter
Experimenter
It works. Thank you very much.

Re: Problem in startup screen ST8

Solution Partner Phenom Solution Partner Phenom
Solution Partner Phenom

Hi,

you are welcome.

 

Ota