Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Creator
Creator
i have the same problem on ST9, there's any solutions?

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator

I supose that in ST9 this problem is with wrong driver. What a card and Windows version?

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Hi,

I also had this problem on my Dell Precision M4700 Workstation when it use Intel HD videocard but I swich off in BIOS and only use Quadro card and setting solid edge "Advanced graphics cards" and after solved this problem.01.png

 

Tibor

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Experimenter
Experimenter

Hi!

 

Same issue here with ST9.

 

My configuration is: Acer Aspire 6530G, Windows 10 64bits, 4GRAM, ATI Mobility Radeon 3400/3200 Hybrid

 

Drivers updated.

 

No problems detected with ST8 and the same configuration.

 

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Solution Partner Phenom Solution Partner Phenom
Solution Partner Phenom

Hi
as Entra-Sys_1994 shows three post above, try different graphics settings in SE. If only "software driven" option helps with your problem, I think it is related to graphics card or its driver. In future newer SE releases will (IMHO) drops support for older cards like older Quadros FX or non-CAD graphics cards.

 

Some other tips to tweak graphics are in posted link above.

 

Only solution I know is to upgrade your HW, if you want to use power of GPU.

 

Ota

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Experimenter
Experimenter
Doesn't help.

Re: ST7: Incorrect display of sketch, hang image, problem with the refresh?

Experimenter
Experimenter

It is unrelated to the graphic driver, at least to the driver versions, as I have tried many.

I have had the issue on both Dell workstations and custom built WS, with both Quadro and FirePro cards, with W7, W8 and W10.

 

I can make the issue happen at any time in ST7/ST8 if I edit a part or sketch while I use the scroll wheel at the same time. As I use shortcuts for Edit and Leave Edit functions, I see this regularly. Also, the slower the computer is, the more time it spends switching interfaces, so SE have a bigger "window" to trigger the bug.

 

It happens much less frequently under ST9, but I've got it 2-3 times since we migrated about a month ago (and a few other users as well). This may be due to some improvements to the interface.

 

I have logged with Siemens about this issue back in ST8, but couldn't pinpoint how to make the issue happen steadily. Now that I have found something, and also found that it can also happen in ST9, I let them know, but have yet to hear back from them.