Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Solid Edge Cut function wont work- Help?

Experimenter
Experimenter

Hi guys I am struggling wiht my new installation of Solid Edge S9.

everything works but I cant use the basic extrude cut feature.

I have done a installion repair, and reinstall

Is there something I'm missing? everything else works but I cant cut any parts the function goes till extrusion size and then the 'finnish' block greys out. This occurs in both syncronys and Ordered 

10 REPLIES

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Gears Honored Contributor Gears Honored Contributor
Gears Honored Contributor

Can you show some pictuers/videos of what you are trying to do and how far managed to achieve.

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Experimenter
Experimenter

Hi Tushar, I have just uninstalled and completely re-installed SE9 and the same promblem persists.

I cannot use the cut feature on new or old parts.

Some images of while im in extrude cut function, and after when it just has 'finnish' button grey-out and no cut 

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Experimenter
Experimenter

cut.JPGcut2.JPG

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

@Theo2 EDITED:  I reread the original message.  Are you watching the prompts and actually clicking for the direction?  That's what it looks like to me is it is waiting on you to click the mouse to set the extrusion direction/extent.



Ken
Production: ST10 MP9, Testing: SE 2019
http://Grundey.blogspot.com

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Experimenter
Experimenter

Hi Kenny.

No the graphis work well and shows preview on extrusion but on the cutout feature even the 'cut peview' doesnt function. Also when I finish the command thre is no cutout at all, none in the feature tree and no command made onto the part. It just gives that last screenshot with the cutout 'finnish' button grey

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Experimenter
Experimenter

yup doing all right, closed sketch, direction of extrusion. distance of extrusion.

The whole function doesnt work. Usually I would say its a software eror but after uninstalling 2x now maybe it's a setting somewhere 

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

@Theo2  There is no setting that I am aware of that would prevent this from working.

 

What OS and Graphics card are you running?



Ken
Production: ST10 MP9, Testing: SE 2019
http://Grundey.blogspot.com

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Gears Honored Contributor Gears Honored Contributor
Gears Honored Contributor

Right, it seems to be more of a graphics (card) or setting related issue.

Also you might be right-clicking some where in the middle of the command which terminates it.

What do you see in the Solid Edge Options - View Tab - in the Application Display area?

Does it look similar to the settings below or different ?

 

SEOptionsView.png

 

And finally, as Ken has rightly mentioned, following the prompts will take you safely through the cut command.

Re: Solid Edge Cut function wont work- Help?

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Hi @Theo2

 

 

 

this is something I would suggest as first try.

 

Change the user name, or delete/move all Your user settings to see wether or not the default setting will work correctly.

 

 

regards
Wolfgang