Reply

Standard Part Library Installation

I use "Systems Parts 4" for years now to insert nuts & bolts.

I tried again to install standard part library, but can't do it...

I don't understand what's wrong, nor what I have to do.

After installing the administration from DVD1 and the parts from DVD2 I try to enter the configuration wizard but receive:

What now??

...........................................................................................................
Solid Edge ST9 & AutoCAD 2018 user
10 REPLIES

Re: Standard Part Library Installation

Hi Joris,

 

Have you tried to fill in a UNC path for the top level folder? Something like:

 

\\PCname\Solid Edge Standard Parts

Re: Standard Part Library Installation

Thanks, but this is not the solution:

...........................................................................................................
Solid Edge ST9 & AutoCAD 2018 user

Re: Standard Part Library Installation

Joris,

 

I have seen this error when Standard Parts waws installed with UAC on...

 

IJsbrand

Re: Standard Part Library Installation

[ Edited ]

Hi Joris,

 

Try again and make sure ALL paths are in UNC notation (click the Defaults button).

 

Re: Standard Part Library Installation

I changed it all but the same error...

...........................................................................................................
Solid Edge ST9 & AutoCAD 2018 user

Re: Standard Part Library Installation

Have you defined the working database?  Have you read the Standard Parts Installation Guide?  It is a file called StandardPartsInstallationGuide.pdf and it is located at C:\Program Files\Solid Edge ST6\Program\ResDLLs\0009.

 

Are there multiple users using Standard Parts or are you a one-man band?  If there are multiple users then UNC paths must be used in the configuration wizard.  Otherwise their SE installations will think the Standard Parts database is in their C-drives...

Re: Standard Part Library Installation

Can someone please explain me why it is such a PITA to install a program???

 

I use for years Systems Parts from Stream Design, the installation is: "Install"

When you want to use it over a network you just point to the place and that's it.

 

Now for SE:

Dig in the catacombs of the program folder and search for pdf file.

Yes I found this file, no it doesn't help

 

Both programs are from the same company. TALK TO EACH OTHER to streamline this.

It can't be possible this leaves the house with a stamp "approved".

The installation of SP should be a check box in the SE installation.

 

I am just trying to install on my PC for me only. One step at a time...

...........................................................................................................
Solid Edge ST9 & AutoCAD 2018 user

Re: Standard Part Library Installation

look at your Microsoft.net Framework. i had to roll mine back to 1.1 to get it to work

Re: Standard Part Library Installation

The Standard Parts new interface with the SQL server is really bad. From ST6 to ST7 I had to import every single component, took me 2 days.
I was glad that our Dutch support could set the first system (believe ST1) this because otherwise we would still not running this system.
-------
Daniël Schuiling
Solid Edge ST7
Teamcenter 10