Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Threads will not show on the 3D-model

Valued Contributor
Valued Contributor

Hi, 

What settings have I forgot

SE7 SP4

 

Thread don`t show.png?

ST10 MP6
12 REPLIES

Re: Threads will not show on the 3D-model

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Hi there,

 

Not sure....all settings seem to be OK to me.

You might check in "Face Styles" that "Thread" the texture is pointing to the correct system image.

 

ST7_Part_ThreadDisplay_ViewOverrides.png

 

ST7_Part_ThreadDisplay_FaceStyles.png

Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Ltd
Solid Edge ST10 [MP8] Classic [x2 seats]
Windows 10 - Quadro P2000

Re: Threads will not show on the 3D-model

Valued Contributor
Valued Contributor

Hello,

We have the same settings and no threads are visible.

When I render in Keyshot, the treads are visible.

 

 

ST10 MP6

Re: Threads will not show on the 3D-model

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Odd.....can you share that model, to see if it does the same on my system?

Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Ltd
Solid Edge ST10 [MP8] Classic [x2 seats]
Windows 10 - Quadro P2000

Re: Threads will not show on the 3D-model

Valued Contributor
Valued Contributor
 
ST10 MP6

Re: Threads will not show on the 3D-model

Siemens Phenom Siemens Phenom
Siemens Phenom

Looks like you may have your Color Manager set to "Use Solid Edge Options color settings".

 

Try View tab -> Style -> Color Manager -> Use individual part styles -> Threaded cylinders = Thread

 

From the help docs:

 

https://docs.plm.automation.siemens.com/tdoc/se/107/help/#uid:index_user_interface:xid458110:xid4581...

Re: Threads will not show on the 3D-model

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Yeah, just as Dave says......switch to "Use individual part styles" and should appear as expected.

 

ST7_Part_ViewTab_ColorManager.png

Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Ltd
Solid Edge ST10 [MP8] Classic [x2 seats]
Windows 10 - Quadro P2000

Re: Threads will not show on the 3D-model

Valued Contributor
Valued Contributor

JIPPY!!!!!!!

Thanks guys, everything is perfect!

 

Best regards,

Geir

ST10 MP6

Re: Threads will not show on the 3D-model

Creator
Creator
What about in an assembly, if the assembly does not originally have a Thread Face Style. I can make a new face style and point it to the threads.jpg texture; but it still will not show the thread texture where it should?
On a similar note, could I copy a thread face style from a part that already has it to this assembly?
Srypstra
ST7 MP0 | Win7

Re: Threads will not show on the 3D-model

Gears Esteemed Contributor Gears Esteemed Contributor
Gears Esteemed Contributor

Hi @Srypstra

 

 

for me this sounds like the assembly is not showing the part face colors.

If the thread face style is not available in the assembly (due to it is a very old one) then You can use the organize format styles feature to copy it from the materil.mtl or any other document back to Your assembly.

 

 



regards
Wolfgang