Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Solution Partner Valued Contributor Solution Partner Valued Contributor
Solution Partner Valued Contributor

Hi, 
I use KeyShot 5.3 for Solid Edge with Solid Edge ST8 MP3. 
I send models to KeyShot using SE native tools for KeyShot.  Importing models works fine.

 

Problem is to update the model once it is in KeyShot. When I use SE button "Update KeyShot" a call pops up saying (translation form Czech): 
"It is installed version KeyShot 0.0.0.
To use Live Linking with Solid Edge you have to have KeyShot 5.0 or higher."

In KeyShot preferences the Live Linking is checked.

I tried to reinstall both Solid Edge and KeyShot but the problem persists. 

 

Could anyone help me sort this problem out please?

Thanks, Michal

Michal Mikulášek
PLM Systems Sales Representative @ HSIcom

Using CAD since May 2014
16 REPLIES

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Sounds like a bug in ST8 MP3. In MP2 it works absolute fine.

-------
Daniël Schuiling
Solid Edge ST7
Teamcenter 10

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Solution Partner Valued Contributor Solution Partner Valued Contributor
Solution Partner Valued Contributor
Can´t be bug in MP3. I had this problem since i installed ST8.
It may be related to silence install of my ST8.
Michal Mikulášek
PLM Systems Sales Representative @ HSIcom

Using CAD since May 2014

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Did you clean your PC right?

The SEClean tool sucks so did you do it manual?

-------
Daniël Schuiling
Solid Edge ST7
Teamcenter 10

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Solution Partner Valued Contributor Solution Partner Valued Contributor
Solution Partner Valued Contributor
I didn´t use SEClean. I´ll try that.
Thanks
Michal Mikulášek
PLM Systems Sales Representative @ HSIcom

Using CAD since May 2014

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Phenom
Phenom

You could also install keyshot 6.

...........................................................................................................
Solid Edge ST10 & AutoCAD 2018.1 user

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Solution Partner Valued Contributor Solution Partner Valued Contributor
Solution Partner Valued Contributor
I reinstall SE using SE Clean during the process.
Unfortunately it didn´t work. still the same call pops up.
Michal Mikulášek
PLM Systems Sales Representative @ HSIcom

Using CAD since May 2014

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Solution Partner Valued Contributor Solution Partner Valued Contributor
Solution Partner Valued Contributor
I tried, but KeyShot6 installs in its own new folder as a new program. The link doesnt work form SE. It uses KS 5 installation.
Interestingly licensing for KS5 worked on KS6.
Now I have 2 working KeyShots.
Michal Mikulášek
PLM Systems Sales Representative @ HSIcom

Using CAD since May 2014

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Ok, I think you have a error in your register.

 

Please try the following:

  1. Close Solid Edge and Keyshot
  2. Press the Windows logo (on keyboard) + R
  3. Type regedit in the command bar
  4. Go to: HKEY_CURRENT_USER\Software\Unigraphics Solutions\Solid Edge\Version 108
  5. Export this folder to you desktop and than delete it, also delete the older folders that will always help.
  6. Try to open keyshot via Solid Edge and the update the model via Solid Edge.

If this gives you the same result than:

  1. Uninstall Solid Edge and Keyshot (perhaps both versions)
  2. Reboot
  3. Go to your register via Windows + R and type regedit
  4. Delete the following folders:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Unigraphics Solutions
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Luxion
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unigraphics Solutions
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Luxion
  5. Reboot
  6. Delete the program folders of Solid Edge and Keyshot
    C:\Program Files\KeyShot5
    C:\Program Files\Solid Edge ST8
  7. Reinstall Solid Edge and also Keyshot that will be installed via the Solid Edge application.
  8. It now should work

Note 1: Only clean the LOCAL MACHINE register folders when the software is of your computer. If you have never done this than it would be helpfull to contact your IT guy.

Note 2: If there is still no succes then contact the support of your reseller (In EU) or contact GTAC (In USA).

-------
Daniël Schuiling
Solid Edge ST7
Teamcenter 10

Re: Update model in KeyShtot from Solid EdgeST8 desn´t work

Phenom
Phenom

Hi,

 

Before you will do all steps what was suggested by @DanielMCMLXXXII, I suggest renaming (or deleting) this registry folder: "HKEY_CURRENT_USER\Software\Luxion"

 

This solved my issue what was same as yours! Smiley Wink I suggest using only one Keyshot (6) version on your pc!

 

BR,

Imics
http://solidedgest.wordpress.com/