Reply

V20 Tutorial text not working

[ Edited ]

When launching a tutorial in V20, the graphic comes up but not the accompanying text. The .CHM file is not getting read. I have reloaded V20 but to no avail.I can read the CHM file by itself but the tutorial pane is not appeariong (its not on the taskbar either)

 

I am running XP and it worked but just stopped.

 

Any help would be appreciated

 

Thanks in advance

 

Jay

9 REPLIES

Re: V20 Tutorial text not working

I vaguely remember this.  Believe it was caused by a DLL.  Instructions below used to fix it.

 

From the Windows Run dialog type: regsvr32 hhactivex.dll
Select OK
You should recieve a message stating that the DLL was successfully
registered.
Now if you open the tutorials you should have your bar.


Thanks,
Ken

Production: ST9 MP7
Testing: ST10

Re: V20 Tutorial text not working

[ Edited ]

Grundey wrote:

I vaguely remember this.  Believe it was caused by a DLL.  Instructions below used to fix it.

 

From the Windows Run dialog type: regsvr32 hhactivex.dll
Select OK
You should recieve a message stating that the DLL was successfully
registered.
Now if you open the tutorials you should have your bar.


 

 

WOW Ken, that's a pretty intense level of "vague" recollection Robot surprised .....I only remember that I liked V20, a lot....but ST has since blitzed all of that. Robot Embarassed

Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Limited
Solid Edge ST10 [MP0] Classic [x2 seats]
Windows 10

Re: V20 Tutorial text not working

Hi Ken
Did what you recommended but no tutorial pane showing up...just the model for the tutorial. I believe Windows Explorer needs to read the compiled Chm file and chm is registere properly.

Re: V20 Tutorial text not working

Also the screen shrinks about a third horizontally to the left, leaving a space where the tutorial pane should be

Re: V20 Tutorial text not working

[ Edited ]

Jay,

 

Could you not just locate & copy/paste a new instance of the CHM file from the installation disc[s] to your system? [in case the existing is corrupt]

Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Limited
Solid Edge ST10 [MP0] Classic [x2 seats]
Windows 10

Re: V20 Tutorial text not working

Hi Sean

I can read the chm files with Windows so they aren't corrupt. I have also re-installed V20 twice. Something in V20 is not calling the chm files when the tutorials are launched.

Jay

Re: V20 Tutorial text not working

From Solution Center article 001-6170779:

 

"… We have found that running Solid Works and/or Microsoft .NET Framework 3.0 will cause the tutorials to not run / display correctly within the tutorial interface. You can run the help tutorials via the ".chm" files located in the "\Program Files\Solid Edge v20\Program\ResDLLs\0009" folder."

Re: V20 Tutorial text not working

That method will work as long as the .chm file is launched and then tiled vertically with tutorial model. I have done that in the past but the tutorial was working just fine for a very long time.

 

I looked at Network and its V4.0 something....not sure what that means versus the 3.0 refenced in your reply. That version shows an install almost 4 years ago but the issue here is less than 6 months or so old...don't recall when it started as I had attempted to go back to see how to do something.[ "Dont use you lose it" Smiley Happy ]

 

I can't find the reference 001-6170779 to read up on issue.I'll keep looking....

 

Thanks for input

Jay

 

Re: V20 Tutorial text not working

If possible, I'd sure like to get the Tutorial running again as it did when I first bought it.

 

Thanks all

Jay