error while installing

N/A
Hello,

I installed SE neary 100 times in different systems but never saw this error message.



System is Vista with SP2, installation for SE ST5 32 bit...

I seached for the registry-key here but could not find any hint.

Is there a solution for this problem?

greets
4 REPLIES

Re: error while installing

Esteemed Contributor
Esteemed Contributor
Many people having installation errors with Solid Edge are finding that it is caused by a version of the McAfee virus scanning tool. Basic removal does not remove the offending pieces of code so it is recommended to run the following to thoroughly remove it.
http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe


Ken

Production: ST10 MP3
Testing: SE 2019

Re: error while installing

N/A
Thank you for this tip - as far as I know we have a clean new windows-installation ... but we will try it since sometimes McAfee ist bundled with OEM-Windows.

Re: error while installing

Esteemed Contributor
Esteemed Contributor
Hi there,
Are you really putting Solid Edge on a Windows Vista machine? Could that be the issue?
According to system requirements; you'd need to be using a minimum of the Business or Enterprise version of Vista.
http://m.plm.automation.siemens.com/en_us/products/velocity/solidedge/overview/system_requirements.s...

Sean Cresswell
Streetscape Limited (NZ)
-
Sent from my Samsung Galaxy NoteII using Tapatalk 2.
-
Sean Cresswell
Design Manager Streetscape Ltd
Solid Edge ST10 [MP3] Classic [x2 seats]
Windows 10 - Quadro P2000

[langtitle=de]Re: error while installing[/langtitle]

N/A
Hi Sean,
you were right - it was a home-edition. But even ST4 threw the same errormessage although it should run under XP...
Thanks for your hint.