Cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Legend Solution Partner Legend
Solution Partner Legend

I am trying to install 11.2 TC help and when I run through the tchelp.exe it comes up with no features to install. What am I missing?

8 REPLIES

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator

I am getting the same error, did you get to solve it?

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Honored Contributor Solution Partner Honored Contributor
Solution Partner Honored Contributor
If you've already installed the "Siemens PLM Documentation Server" (a pre-req to running TcHelp.exe) then make sure you're running tchelp.exe with "Run as administrator".

Another issue I've run into is that it cannot find java "Windows error 2 occurred while loading the Java VM". In that case,
1. open a command prompt (run as admin)
2. cd /d E:\Depot\Teamcenter\Tc11.2.3\Tc11.2.3_pub (the directory where tchelp.exe lives)
3. tchelp.exe LAX_VM "C:\Program Files\Java\jre1.8.0_151\bin\java.exe"

Good luck!

Randy Ellsworth, Teamcenter Architect, Applied CAx, LLC
NX 11 | SW 2016 | Creo 4 | TcUA 11.4
Evaluating: AW 3.4

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator

 

I tried the steps you wrote with no success!

 

To solve this: I had to download a tchelp installer from GTAC located at Teamcenter->Products Updates->Tools-> Help_Installer_SFB10701.zip

 

And replace the old tchelp.exe located at my tcpub install image with this new tchelp.exe

 

Thank you!

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

 Hi rmontero,

 

I am having same issue with installation of tchelp.exe. Can you please share the installable path on GTAC website. I am unable to locate it.

 

Thank you.

Satyenjit. 

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator
Hi Satyenjit,

As far as I remember I downloaded "Help_Installer_SFB10701.zip" located at Teamcenter and Teamcenter Rapidstart->Product Updates->Tools. Please refer to image below:

[cid:image001.png@01D4801E.8F268EB0]

Good Luck!

[cid:image002.jpg@01CEF501.1B98E360]

Ramon Montero | PLM Consultant

MAYA HTT Ltd | 4999 Ste-Catherine St. West, Suite 400 | Montreal, QC H3Z 1T3 Canada
T +1.514.369.5706 ext 554 F +1.514.369.4200

ramon.montero@mayahtt.com | www.mayahtt.com | datacenter.mayahtt.com

[cid:image004.png@01CEF501.1B98E360] [cid:image006.png@01CEF501.1B98E360] [cid:image008.png@01CEF501.1B98E360] [cid:image010.png@01CEF501.1B98E360] [cid:image012.png@01CEF501.1B98E360]

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Hello Ramon,

 

Sorry, I could not see the images, just seeing unclickable link as '[cid:image001.png@01D4801E.8F268EB0]'. If you have the download link then please share.

 

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Solution Partner Creator Solution Partner Creator
Solution Partner Creator
Hi,

I uploaded the screenshot from my email, and I didn't notice the image wasn't loaded in the PLM community space. I owe you an apology for this. Please try the link below:

https://download.industrysoftware.automation.siemens.com/download-n.php/teamcenter/product_updates/T...

Thanks,
Ramon.

Re: Why do I get no features to install when running tchelp?

Thank you Ramon. I could download the setup file. 

 

Regards,

Satyenjit.