Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Template deployment failed at particular stage

As part of update,while deploying template into TC DB using tem.bat (selecting Full Update-System Downtime required)
it returns an error as::

installation interrupted due the following reason:

Processing <maintenance> of feature Teamcenter Foundation failed: com.teamcenter.install.tceng.struct.exceptions.ced.EngineeringUtilityException:
One of the Teamcenter utilities has failed.
Time: Fri May 27 16:28:51 IST 2016


Kindly check the stage 4 of 6.
---------------------------------------------
Detailed Log is below::
---------------------------------------------
*
** Running command 1 of 6
**
Executing 'install -lock_db infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"'...
Output from command: install -lock_db infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"
command_exit=0
Exit Status 0, elapsed time 0:00:01
**
** Running command 2 of 6
**
Executing 'clearlocks -assert_all_dead infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"'...
Output from command: clearlocks -assert_all_dead infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"
command_exit=0
Exit Status 0, elapsed time 0:00:00
**
** Running command 3 of 6
**
Executing 'install -regen_schema_file infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"'...
Output from command: install -regen_schema_file infodba ***** dba >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"
command_exit=0
Exit Status 0, elapsed time 0:00:02
**
** Running command 4 of 6
**
Executing 'business_model_updater -u=infodba -p=***** -g=dba -file=E:\TESTPR~1\TCDATA/model/delta.xml -update=all -mode=upgrade >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"'...
Output from command: business_model_updater -u=infodba -p=***** -g=dba -file=E:\TESTPR~1\TCDATA/model/delta.xml -update=all -mode=upgrade >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"
command_exit=226007
Exit Status 226007, elapsed time 0:00:33
Utility failed. Make a second attempt.
Executing 'business_model_updater -u=infodba -p=***** -g=dba -file=E:\TESTPR~1\TCDATA/model/delta.xml -update=all -mode=upgrade >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"'...
Output from command: business_model_updater -u=infodba -p=***** -g=dba -file=E:\TESTPR~1\TCDATA/model/delta.xml -update=all -mode=upgrade >>"E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\logs\tc_install.log"
command_exit=226007
Exit Status 226007, elapsed time 0:00:08
Executing 'E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\bin\bmide_manage_templates.exe -u=infodba -p=***** -g=dba -option=fullupdate -templates=tdpsph1'...
Output from command: E:\TESTPR~1\TEAMCE~1\bin\bmide_manage_templates.exe -u=infodba -p=***** -g=dba -option=fullupdate -templates=tdpsph1
Registering libtdps...1.0.0.12
Full Update completed successfully
command_exit=0
Exit Status 0, elapsed time 0:00:06
An error occurred during execution. Stack trace follows...
com.teamcenter.install.tem.tasks.JavaTask.execute(JavaTask.java:131)
com.teamcenter.install.tem.tasks.Task.execute(Task.java:106)
com.teamcenter.install.tem.tasks.blocks.CodeBlock.execute(CodeBlock.java:140)
com.teamcenter.install.tem.struct.TcFeature.processAction(TcFeature.java:1098)
com.teamcenter.install.tem.struct.TcFeature.process(TcFeature.java:1043)
com.teamcenter.install.tem.struct.TcFeature.maintenance(TcFeature.java:825)
com.teamcenter.install.tem.director.actions.MaintenanceAction.execute(MaintenanceAction.java:30)
com.teamcenter.install.tem.director.DirectorScript.execute(DirectorScript.java:111)
com.teamcenter.install.tem.director.Director.run(Director.java:53)
java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
***
*** CANCELLED
***
=====================================================
Installation interrupted due the following reason:

Processing <maintenance> of feature Teamcenter Foundation failed: com.teamcenter.install.tceng.struct.exceptions.ced.EngineeringUtilityException: One of the Teamcenter utilities has failed.
Time: Fri May 27 16:28:51 IST 2016
=====================================================
Copying file E:\TESTPRODDB\Teamcenter832\install\configuration.xml to E:\TESTPRODDB\Teamcenter832\install\configuration1605271628.xml

5 REPLIES

Re: Template deployment failed at particular stage

Hi,

 

Could you please share the error messages from the syslog?

 

 

Did you find any un-processed schema elements?

 

Best Regards

Harish

Re: Template deployment failed at particular stage

Hello Harish,

 

Thanks.I have checked syslog files, whatever i made a changes on template (added one field to form) ,it is showing in that form in the TC.Once deployment failed, we couldn't see any changes. But, it is appearing.How?

Re: Template deployment failed at particular stage

Have you been able to resolve this issue?

I just had this happen to me on a full deployment.

Thanks
Jake

Re: Template deployment failed at particular stage

If possible, can you please share how you were able to resolve this issue?

 

Thanks

@SwamyRangu

Jake

Re: Template deployment failed at particular stage

Hello,

 

I came across the same error and found that there were unprocessed non-schema elements during deployment.

In my case, a type display rule was set on a particular group for a workspace object in BMIDE and then the group was removed from the Teamcenter organization tree. This caused the failure.

 

Additionally, when I got the error during TEM deployment, I tried a hot deployment which worked and followed by a TEM recovery mode which was successful too. However, a new cold deployment after these steps still failed untill I figured out what the problem was that I mentioned above.

 

Hope this helps!

 

Thanks!

 

Regards,

Tony!