Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Solved! Go to solution

Line Simulation

[ Edited ]

Hello,


i have some questions regarding Line Simulation in Process Simulate 12.1.


I've already created an Object Flow Operation and the Material Flow Viewer and it worked well.


In Signal Viewer i created a Signal called "FIRST" & "FALSE".

On the Object Flow Operation i attached an SignalEvent to Signal "First" and created a Non Sim Operation called "false" with the Transition of "false" (with a link to all Robots).

At the moment only my part is moving but no robots (because of "false").


On the first position i've made a sensor which checks the position.


How can i easily start the Robot?


I hope someone of you can help me.


Best regards


Timo

1 REPLY
Solution
Solution
Accepted by topic author KBTimo
‎09-05-2016 02:41 AM

Re: Line Simulation

Hi,

you could create a "Robot Start Signal".

 

The other way is to start it by sending a path-number and a start-signal.

Therefor you need to collect your robot pathes using the "Robot Program Inventory".

(Note: once the pathes are in the RPI, they will be ignored by the sequence editor and have to be started directly, using signals or OLP commands.)

Add the path# column to the number to the path-editor and type in some number.

 

As shown in the picture, you can also start a cell-program (main-program) on simulation start. And keep it in an endless loop to call pathes depending on signal-conditions from there.

 

 

RobProg.jpg